- RECEPTEN -

- APPELSCHOTELTJE -

Matza kugel mit eppel ( Appelschoteltje).

Ingredienten
12 matzes,
2 goudreinetten in plakjes,
2 eetlepels boter.
4 eieren ( gesplitst),
1 theelepel kaneel.
1/2 theelepel nootmuskaat,
150 gr. suiker,
snufje zout,
75 gr. grofgehakte amandelen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 135gr C
  2. verkruimel de matzes en schenk er zoveel water over dat ze net onderstaan. Laat ze enkele minuten weken en druk daarna het vocht zoveel mogelijk uit de matzes. doe de matzes over in een kom. Voeg de plakjes appel en de boter toe en meng deze ingredienten goed door.
  3. Klop de eierdooiers los met kaneel, nootmuskaat, suiker en zout. Roer dit mengsel met de hgehakte amandelen door de matzes.
  4. Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het matzemengsel.
  5. Doe het mengsel over in een ingevette ovenschotel, en zet deze 1 uur in de oven om er een mooi bruin korstje op te laten komen.