- KOSHERE RESTAURANTS -

Ben je op zoek naar een RECEPT voor een LEKKER GERECHT , klik dan hier .

Hieronder een lijst van de beste KOSHERE RESTAURANTS!

Sal-Meijer
Kosher Sandwichshop Amsterdam

Weinhaus
Koshere wijnen...

Mazzeltov
Een chique en gezellig restaurant aan de Hekelstraat 33 in Alkmaar, telefoon 0612732003 ook wel bekend als Annabel's Broodjeshuys..

Hacarmel
glatt kosjer IsraŽlisch-Joods specialiteitenrestaurant - Amsterdam

H'Baron
Van dezelfde eigenaar als Hacarmel maar nu in de Kastelenstraat 110- 1082 EB Amsterdam-Buitenveldert
Telefoon 020 6424555 - Geopend: zondag t/m donderdag 12:00-22:00 uur - vleeskost

Mama's Place
Het is altijd genieten bij het koosjer restaurant MAMA'S PLACE (voorheen restaurant "De Castheele"). Probeer onze versgevangen vis, malse biefstuk, heerlijke IsraŽlische en Nederlandse gerechten.

Bagel Bakery (Geen website)
In de trendy Witte de Withstraat in Rotterdam vind je de al even trendy Bagel Bakery. Anders dan de naam doet vermoeden, is het geen zaak die alleen maar ronde gekookte broodjes verkoopt met een gat erin en met daarop bijvoorbeeld zalm en roomkaas. De Bagel Bakery is een echt restaurant met Joodse en Noord-Afrikaanse gerechten. Als je tussen 12.30 en 14.30 uur komt, is het sfeertje het meest hip en studentachtig. In de tijden daarvoor en daarna kun je je wat rustiger op het eten en elkaar concentreren. Let op de ruime openingstijden! The Baker Bakery is officieel niet koosjer maar wel kosher style en halal, dus vlees en melkproducten zul je niet in een gerecht aantreffen; ook gebruiken ze geen varkensvlees.
Schilderstraat 57 a - 3011 ER Rotterdam Tel. 010-4121560
Open di t/m za 09.00-22.00 uur, vr en za 09.00-23.00 uur, zo 09.00-17.30 uur.

Bron: JoodseOmroep.nl

Cafe Kokadorus
Cafť Kokadorus is onderdeel van het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het heeft een uitgebreide kaart met Amsterdams-Joodse specialiteiten zoals gemberbolus, orgeade-bolus (met amandelspijs), gefillte fisj, belegde broodjes, bagels en falafel. Dit museumcafť heeft geen hechsjer (rabbinaal certificaat), maar is wel kosher style. Alle producten worden geleverd door Bakkerij Theeboom O.R.T. Wij zijn verzot op de gemberbolussen met een kop thee of koffie, voor wie dat te scherp vindt, is de orgeade-bolus een aanrader.
Museumcafť Kokadorus - Joods Historisch Museum - Nieuwe Amstelstraat 1 - Amsterdam
Tel. 020-5310334 - Ma t/m zo 11.00-17.00 uur
Toegang is ook zonder bezoek aan het museum mogelijk.

Bron: JoodseOmroep.nl

Bakkerij Lammers (Geen website)
Woont u in het oosten van het land, en wilt u eens koosjer brood proberen, ga dan naar Bakkerij Lammers in Haaksbergen. Alle tachtig soorten brood zijn koosjer: zowel het witte als het bruine brood, de bolletjes en de krentenbroden. Dit betekent onder meer dat het brood wordt bereid zonder melkproducten. De challes, de witte vlechtbroden, liggen op vrijdag in de winkel voor het vieren van de sjabbat. Als u deze fraaie broden wilt proeven, bestel ze dan een dag van te voren.
Bakkerij Lammers - Blankenburg 8 - Haaksbergen - Tel. 053-5721788
Bron: JoodseOmroep.nl

De Leeuw
Kleine zure augurkjes, zoete Amsterdamse uien, mixed pickles, wijn-pekelaugurken, geraspte mierikswortel, gele komkommerschijvenÖ Je vindt het bij De Leeuw in Amsterdam-Zuid. De groenten worden ingelegd in aromatische azijnen, vaak met wijn en veel kruiden. Ze worden bewaard in grote tonnen en bakken en per ons afgewogen. Ze zijn zo lekker dat het meer een soort snoep is. Vandaar dat je de zuurwaren van De Leeuw ook in andere winkels zult aantreffen.
De Leeuw Amsterdamse Zuurhandel
Vrijheidslaan 78 - Amsterdam - Tel. 020-6628258

Bron: JoodseOmroep.nl

Maoz Falafel
Falafel is een populaire snack in het Midden-Oosten, die in IsraŽl razend populair is geworden. Inmiddels heeft de falafel ook Nederland veroverd. Als je in een falafeltent bent, pakt de kok eerst een grappig, warm plat broodje en snijdt hij dat open. Daarin stopt hij warme gefrituurde balletjes, die zijn gemaakt van Spaanse kikkererwten. En dan mag je zelf aan de slag, door het broodje verder te vullen uit de bakken met sla, verse groenten, kruiden en zuur. Pomp je broodje tot slot vol met rode saus (oppassen!) of smeuÔge knoflooksaus. En danÖ smullen maar. Falafel is gezond, voedzaam en vegetarisch. Maoz Falafel
1e Van der Helststraat 43 - 1073 AC Amsterdam - Tel. 020-6767612
Andere vestigingen in Amsterdam:
Ferdinand Bolstraat 67, Leidsestraat 85, Muntplein 1 en Reguliersbreestraat 45

Bron: JoodseOmroep.nl

Maccabi (Geen website)
Maccabi is een knus adresje middenin Amsterdam-Buitenveldert. Alles staat onder rabbinaal toezicht: belegde broodjes, soep, schnitzel, gegrillde kip, de IsraŽlische bal gehakt (die tot in de verre omtrek beroemd is), shoarma, falafel, hot dogs, kroketten en parve ijs (het lijkt op roomijs, maar er zit geen melk in). Kastelenstraat 110 - Amsterdam-Buitenveldert - Tel. 020-6424555
Ma t/m do en zo 12.00-20.30 uur, vr in de zomer 12-15.30 uur

Bron: JoodseOmroep.nl

Restaurant Pinto
Pinto Restaurant is een gloednieuw restaurant dat is gevestigd in Jodenbreestraat 144 te Amsterdam. Ons restaurant telt maar liefst 110 zitplaatsen en dit is bij aanvraag ruim uit te breiden. Onze keuken serveert zowel Frans als Israelisch eten.
Jodenbreestraat 144 - Amsterdam - Tel. 020-6250923
Zo t/m di 10-22 uur, vr 10-17 uur


Joodse restaurants en eetwaren in BelgiŽ (Geen website)
Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met een keur aan Joodse bakkers, slagers en restaurants. Je kunt hier naar hartelust Joods eten proeven. Ga daarvoor naar de Lange Kievitstraat, de BelgiŽlei, de Isabellalei en omgeving. Beroemd is de appeltaart van Kleinblatt in de Provinciestraat 206 en restaurant Hoffyís in de Lange Kievitstraat 52.
Bron: JoodseOmroep.nl