- GENEALOGIE -
Websites die met Genealogie te maken hebben!
Welkom op
KUGEL MET PEREN Plaats NU een link naar KugelMetPeren en wij plaatsen een link terug!
Aldfaer
Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens.
DutchJewry
Onderzoek van de familiegeschiedenis en de familieovererving van Joodse Nederlanders. Het doel van de stichting Akevoth is, onderzoek relevante gegevens op te slaan te verzamelen en om de geschiedenis van de Nederlands-Joodse families en hun erfenis te publiceren. De website bevat een enorme hoeveelheid materiaal en het wordt gekenmerkt door zijn toegankelijkheid voor de bezoeker en zijn snelle reactie op vragen met betrekking tot zijn inhoud.
Geneanet Stamboom maker - GRATIS
Uitstekende GRATIS stamboommaker. Grafisch mooi. Ook om familierelaties uit te zoeken.
Internationale Associatie van Joodse Genealogische Societies (ENGELSTALIG)
De Internationale Associatie van Joodse Genealogische Societies [ IAJGS ] is een onafhankelijk non-profit overkoepelende organisatie die de activiteiten en jaarlijkse conferencies van meer dan 75 nationale en locale Joodse genealogische societies over de hele wereld co÷rdineert.
Joden in Nederland
U vindt hier de Database Joods Biografisch Woordenboek. Dit is een zo goed mogelijk geschoonde versie van het werkbestand dat aan de basis stond van een boek dat in 2007 bij uitgeverij het Spectrum is verschenen.
Joods Monument
Het Digitaal Monument voor de Joodse Gemeenschap in Nederland is een monument op internet om de herinnering levend te houden aan alle mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Duitse bezetting als joden zijn vervolgd en die de Sjoa niet hebben overleefd.
MyHeritage - Family Tree Bulder
Family Tree Builder is onze genealogische software voor Windows. Hij levert een uitstekende kwaliteit, ondersteunt 23 talen en is een van de beste genealogische programma's die u ooit zult vinden.
Met geweldige zoekoptie om in meer dan 1000 databases tegelijk op naam te zoeken.
Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie
Toenemende interesse in genealogie leidde ertoe dat in 1987 de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie werd opgericht. Doelen en activiteiten van de vereniging zijn: - Het uitwisselen van genealogische gegevens over Joodse families die leven of leefden in Nederland. - Het ontwikkelen van kennis van bronnen voor Joods familie onderzoek. - Het organiseren van bijeenkomsten en lezingen. - Het stimuleren van genealogisch onderzoek naar Joodse families en hun voorouders in het buitenland. - Studie, in het kader van genealogisch onderzoek, naar de positie van Joden in de Nederlandse samenleving door de jaren heen.