- RECEPTEN -

- GREMSJELIES -
Gremsjelies
6 grote ronde matzes
3-4 eieren
150 g suiker
beetje zout
1-2 theel. kaneel
1 zakje vanillesuiker
100 g gepelde amandelen of amandelschaafsel
100 g rozijnen
halve theel. citroenrasp
evt. 50 g kleingesneden gember
evt. 1-2 eetl. matzemeel* (is bij joodse zaken kort voor en tijdens de tussendagen van de Pesachweek te koop).
Boter en/of olie om in te bakken
Breek de matzes in een vergiet en laat er koud water over lopen zodat de matzes een beetje week worden (niet te).
Klop eieren, suiker, zout, kaneel en vanillesuiker door elkaar.
Voeg de matzekruimels toe met de rest van de ingrediŽnten, behalve de boter of olie.
Meng dit goed. Als deze massa te vochtig is om er koekjes van te vormen, voeg dan wat matzemeel toe.
Vorm met de hand of twee eetlepels platte koekjes van dit deeg en bak ze in de olie of boter mooi bruin.
U kunt de gremselies heel makkelijk invriezen.
Ontdooi ze in aluminiumfolie in de oven of op een bord in de magnetron.
* U kunt ook matzes heel fijn verkruimelen.