- RECEPTEN -

- HAMANSTASCHEN -
Hamanstaschen
Recept voor Poerim.
Voor het deeg:
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram suiker
snufje zout
2 geklopte eieren
6 eetlepels olie
geraspte schil van een citroen
Voor de vulling:
Roer vier eetlepels honing door twee ons (gewassen, gedroogd en fijngemalen) maanzaad en voeg wat geklopt ei en gehakte noten toe; of: meng 250 gram gehakte, ontpitte en gezoete pruimen met geraspte citroenschil en het sap van een citroen.
Zeef de droge ingrediŽnten, voeg het ei, olie en citroenschil toe.
Goed kneden en daarna dun uitrollen. Steek er rondjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 cm.
Leg een beetje vulling op het deeg en vouw het deeg tot halve maantjes om.
Randen bevochtigen met water en goed dichtdrukken. 20 minuten bakken in een matig warme oven.
Ook kun je de koekjes met eigeel insmeren om zo een mooi glimmend laagje te bakken. (De vulling staat voor het voedsel dat Ester tot zich nam om zich voor te bereiden voor het bezoek dat alle jonge maagden aan de koning brachten).