- RECEPTEN -

- KIPPENSOEP -
Kippesoep voor Sjabbes

Benodigdheden:
1 stuk soepkip (kosher)
1 ui
1 winterwortel (in stukjes gesneden)
pakje vermicelli
1 theelepel foelie (naar smaak meer)
enkele stukjes citroenschil naar smaak
peper
zout

Bereiding:
De kip opzetten in ruim water en juist aan de kook brengen met ui, peper, zout, foelie en citroenschil.
Dan lekker lang laten trekken (3-4 uur).
Nu de gesneden wortel toevoegen en nog twintig minuten laten doorkoken.
Haal nu de Soepkip uit de pan en ontdoe deze van van bot en vel.
Het vlees doet U terug in de soep.
Naar smaak kunt U nog een (Osem) kippenbouilon tablet toevoegen.
Op het laatst vermecelli toevoegen.
Terwijl de soep opstaat kneed en bak je de galles.
De geur van vers gebakken brood verhoogt de sfeer.