- RECEPTEN -

- KWARKBLINTZES -
Recept van kwarkblintzes
Voor de flensjes:
2 eieren
100 g bloem
halve theelepel zout
2,5 dl melk of melk/water
boter of olie om in te bakken
Klop de eieren los en meng ze goed met de bloem en het zout. Geen klontjes.
Olie of boter heet maken en van het beslag dunne flensjes bakken.
Voor de vulling:
450 g (magere) kwark
2-3 eetlepels slagroom of zure room
1 eierdooier
100 g suiker
half pakje vanillesuiker
Meng alle ingrediŽnten tot een gladde massa.
Leg op ieder flensje een dikke laag vulling en rol ze op of vouw ze in vieren.
Leg ze met de naad naar onderen in een ingevette ovenschaal en laat ze onder de grill even kleuren of bak ze weer in de koekenpan even bruin aan beide kanten.
Dien ze warm op. Bestrooien met poedersuiker of serveren met wat jam!