- RECEPTEN -

- LATKES (AARDAPPELKOEKJES) -
Latkes (aardappelkoekjes)
Hoewel deze aardappelkoekjes vroeger vooral in Duitsland werden gegeten, zijn ze nu in de hele wereld hét traditionele gerecht tijdens de Chanoekaweek.
4-6 grote aardappelen
2 eieren
1 kleine ui
1-2 eetl. bloem
zout, evt. peper
olie om in te bakken
Schil de aardappels, rasp ze niet te grof en giet ze niet af.
Vermeng de geraspte aardappelen met de losgeklopte eieren, de fijn geraspte ui, bloem, zout en peper tot een dikke, nog vochtige massa.
Verhit de olie en bak van dit beslag platte, goudbruine, knapperige koekjes, ongeveer zo groot als drie-in-de-pan.
Probeer altijd eerst met een eetlepel beslag of het niet te dun of te dik is. Is het te dun, voeg dan nog wat bloem toe. Is het te dik, dan kunt u er een beetje water of nog wat losgeklopt ei bij doen.
Laat de latkes op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op. Lekker bestrooid met suiker of serveer er appelmoes bij. Ze smaken ook uitstekend met zure room, al of niet gezoet, tuttifrutti of zoals in Polen met zuurkoolsla.