- RECEPTEN -

- STROEDEL MET PRUIMEN -
Strudel met pruimen
Met hun zuurzoete smaak zijn pruimen heel geschikt voor een strudel ter gelegenheid van Soekkot.
6 grote vellen filodeeg, uitgevouwen, op kamertemperatuur
100 g margarine, gesmolten suiker om de strudel mee te bestrooien
paneermeel Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Filodeeg droogt snel uit, dus haal de vellen pas uit de verpakking wanneer u de ingrediŽnten voor de vulling hebt gemengd.
Leg niet meer dan het benodigde aantal vellen klaar, doe de rest van de vellen terug in de verpakking en leg ze in de koelkast of diepvries.
Dek de vellen voor de strudel af met plastic folie of een vochtige doek tot u de vulling erop schept.
Vulling:
8 tot 10 stevige, rijpe middelgrote pruimen, ontpit en in plakjes gesneden
50 g. suiker, gedeeltelijk bruine suiker
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
snufje piment
1 theelepel geraspte citroenschil
75 g fijngehakte noten (pecannoten, walnoten of amandelen)
paneermeel
Verwarm de oven voor op 190ļ C.
Hutsel pruimen, suiker, nootmuskaat, piment en citroenschil goed door elkaar.
Leg twee vellen filodeeg op vetvrij papier en kwast ze licht in met margarine. Strooi er twee eetlepels gehakte noten over.
Doe hetzelfde met de andere velletjes deeg, steeds twee per keer.
Strooi er de rest van de noten over en ten slotte het paneermeel.
Schep de vulling er als een lange streep op.
Laat aan de lange kant van het deeg 5 cm vrij, aan de korte kant 2,5 cm. Vouw de twee korte kanten naar binnen en rol het deeg op.
Leg de strudel met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en kwast hem in met margarine. Bestrooi de strudel met suiker.
Bak hem in 35 tot 45 minuten goudbruin. Laat de strudel iets afkoelen, maar serveer warm.