- RECEPTEN -

- VISKOEKJES... HOE HET ECHT MOET -

Viskoekje? moet het wel een echte zijn! Uit de Joodse keuken.

Viskoekjes
U kunt de viskoekjes eventueel van tevoren klaarmaken.
Laat ze goed afkoelen en vries ze dan in. In de magnetron op de hoogste stand in circa 1-1,5 minuut ontdooien en warm maken.
Ook in de oven kunt u ze ontdooien en opwarmen, maar dek ze dan losjes met aluminiumfolie af, anders worden ze te droog.
1 kg gare kabeljauw
4 gare aardappelen
4-5 takjes peterselie
1 geraspt uitje
2 eieren
zout en peper
bloem of fijngemaakte beschuit of matzemeel
losgeklopt eiwit
evt. paneermeel
boter of/en olie om in te bakken
Prak de vis en de aardappelen met een vork fijn en doe dit in een schaal.
Liever niet met de keukenmachine pureren, want dan wordt het zo'n gladde massa.
Je moet de ingrediŽnten nog kunnen onderscheiden.
Meng de fijngeknipte peterselie en het geraspte uitje met het vismengsel.
Voeg dan de eieren, zout en peper toe.
Kneed alles met de handen tot een samenhangend geheel. Is het te vochtig, voeg dan wat bloem, beschuit of matzemeel toe.
Vorm van het deeg circa 15-20 platte koekjes.
Haal ze door losgeklopt eiwit en eventueel door wat paneermeel.
Bak ze in de boter en/of olie goudbruin. Bak op het laatst een paar takjes peterselie in wat hete olie en garneer de viskoekjes hiermee.