- RECEPTEN -

- WORTELTZIMMES... HOE HET ECHT MOET -

Worteltzimmes? Ik heb er nog nooit van gehoord.

Worteltzimmes
Traditioneel voor Rosj Hasjanah, voor 8 personen.
Deze zoete wortelen drukken de hoop op een voorspoedig jaar uit.
750 g wortelen
1,5 dl water
1,5 eetlepel citroensap
0,5 theelepel zout
2 eetlepels margarine
1 eetlepel ma´zena
1,2 dl sinaasappelsap
3 eetlepels honing
1/4 theelepel gemberpoeder
50 g gele rozijnen of gehakte gedroogde abrikozen (desgewenst)
Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik.
Doe ze met het water, citroensap, zout en margarine in een pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Laat de plakjes wortel in 12 ľ 15 min.
Gaar sudderen. Meng intussen de ma´zena met sinaasappelsap, honing en gemberpoeder.
Schep de plakjes wortel met een schuimspaan uit de pan.
Roer het sinaasappelmengsel door het kookwater van de wortelen en kook het, voortdurend roerend, in.
Doe de plakjes wortel in de saus en voeg rozijnen of abrikozen toe.