Welkom op
KUGEL MET PEREN


- RECEPTEN -

- ZOETE APPELTJES (HETE BLIKSEM) -

Zoete appeltjes
Hoofdgerecht (Joods feestgerecht)
Aantal pers: 4, Aantal minuten: 60

Ingredienten:
8 zoete appeltjes
1/2 liter water
kaneelstokjes (2)
2 zakjes vanille suiker
4 eetlepels suiker citroensap van een halve citroen
een glas zoete port, of zoete israelische sjabbat wijn
een scheut rode bessensap

Bereidingswijze:
appeltjes schillen klokhuis verwijderen en in niet te dunne partjes snijden.
Zet de pan met water op het vuur en verhit het, voeg dan toe, de citroensap, de kaneelstokjes, vanillesuiker, gewone suiker, de port/wijn, bessensap en als laatste de appeltjes zorg dat ze goed onder het vocht staan, anders iets van alles bijgieten.
Laat het 20 min stoven en kijk/proef of de appeltjes zacht zijn, laat ze niet tot moes koken.
Ingeval ze niet zoet genoeg zijn nog wat suiker toevoegen.